Soloppgang på South Beach
Soloppgang på South Beach
Internt: en superrik ukrainer...
Klokken 10.30 tok vi en taxi til Port Everglades som ligger ved Fort Lauderdale, havna der skipet vårt skulle gå fra. Taxituren tok i underkant av 1 time. Da vi var fremme på kaia, måtte vente i noen timer før vi fikk gå ombord på skipet. Det måtte desinfiseres og vaskes fra forrige runde, siden skipet har slitt med mageinfeksjoner i flere runder nå. Det er noe vi var klare over før vi dro. Jeg ble likevel litt småparanoid pga det og innbilte meg at jeg var kvalm hele første dagen. Men det har egentlig gått ganske bra, man er bare veldig obs på å vaske hendene hele tiden, bruke antibac og ikke spise med hendene.
Skipet vårt heter Celebrity Constellation og er eid av Royal Caribbean Cruise Lines. Det er ca 300 m langt, har 12 dekk (vi bor på 9), mange restauranter, kafeer, spa, trimrom, teater, kino, flere svømmebassenger, og mange forskjellige butikker. Det er plass til 1950 passasjerer, altså litt mindre enn skipet vi var på i fjor. Allerede før vi dro var vi klare over at gjennomsnittsalderen på passasjerene kom til å være ca 60 år. Delvis på grunn av lengen på cruiset – 14 dager og delvis pga prisen (noe høyere enn på vanlige RCCL båter). Og det stemte ganske bra. I havna ble vi omringet av pensjonister, noe som var helt greit! De er rolige, langsomme, søte og drikker seg ikke møkkfulle på kveldene. Det er noen få barnefamilier på skipet, men vi ser nesten aldri noe til dem.
I år har vi bestilt innside lugar. Lugarene med balkong var veldig dyre, og vi følte dessutten at vi fikk ikke brukt balkongen nok i fjor. Jeg er veldig fornøyd med lugaren vår, den er stor nok, har kjempe bred seng, myyyyyye skapplass, flatskjerm, og veldig koselig bad. I tillegg er det kort vei til dekk 10 med bassenger og buffet restaurant.
All maten på skipet er inkludert i prisen. Drikke er i utgangspunktet ikke inkludert, kun enkle konsentrat-juicer og vanlig te og kaffe. Vi kunne likevel ikke gi opp tanken på barrista-kaffe, smoothies og ferskpressede juicer og kjøpte en drikkepakke før vi dro. Pakken koster ca 1500,- og inkluderer all drikke uten alkohol. Og det viste seg til å være verdt pengene, for vi drikker kaffe, alkoholfrie drinker, brus og juicer flere ganger om dagen.
Frokost, lunsj og middag spiser man enten i spisesalen (der man får maten servert) eller i buffet restauranten. På enkelte restauranter på skipet må man betale ”nominal fee” for å komme inn på. Den varierer mellom 5-40 dollar. Maten er fortsatt gratis og man spiser hva man vil og så mye man vil. Men det er mye bedre service på disse restaurantene, man slipper å stå i kø, og kvaliteten på maten er betydelig bedre enn andre steder. I tillegg spesialiserer disse restaurantene seg på bestemte områder – f. eks. fransk eller italiensk kjøkken, creperie osv.
Første formal night på skipet =)
Da vi endelig fikk komme om bord på skipet, droppet vi buffet restauranten og gikk rett til creperiet. Her kunne man velge mellom forskjellige salater, paninis, pannekaker med forskjellig fyll og desserter. Vi spiste pannekaker med spennende fyll og skylte det hele ned med kaffe fra den kule barrista-baren ”Bistro on Five” som lå like ved. Denne baren har en meny på minst 10 sider med forskjellige kaffer og teer, godt at alt er inkludert for oss!
De neste 2 dager var sjødager. Det tar ganske lang tid å seile fra Miami til Aruba som ligger nesten like ved Venezuela. Vi var mindre heldige med været, det har vært delvis overskyet og VELDIG urolig sjø. Vi pleier ikke å være sjøsyke, men når man går rundt og sjangler i 2 døgn, begynner kroppen å få nok etter hvert! Det gikk bra, men vi var veldig glade når vi var fremme på Aruba!
Når det er sjødager er det veldig mange forskjellige aktiviteter ombord. Det er konkurranser, quiz, Xbox bowling, scrapbooking, forskjellige seminarer, spa-behandlinger, shopping, forestillinger etc. Mye å velge mellom med andre ord! Thomas fikk plutselig veldig lyst til å prøve akupunktur. Vi ble med på seminaret og fikk høre at akupunktur kunne kurere nærmest alt fra astma til piping i øret. Thomas bestilte seg 4 timer og har allerede hatt 3 av dem. Han påstår at man blir veldig avslappet etter det, men pipinga og astmaen er fortsatt der…
Jeg, derimot, kastet meg på scrapbooking-bølgen og har sittet og laget postkort og fargerike sider til album 3 ganger nå. Det er veldig koselig og morsomt! Man kommer alltid i prat med gamle amerikanske damer som er veldig nysgjerrig på norsk kultur. De blir helt sjokkerte over lønnsnivået i Norge og det at jeg er på ferie sammen med kjæresten min og at vi bor sammen uten å være gift. Å sjokkere gamle amerikanske damer er kanskje det morsomste av alt! ;)
Men det aller beste med skipet er matopplevelsene man får på restaurantene man betaler for å komme inn på. På sjødag nr. 2 bestilte vi Champagne High Tea på restauranten Ocean Liners. High Tea skal gjenspeile den tradisjonsrike britiske te-seremonien de pleier å ha på ettermiddagen med tekanner, små sandwicher og kaker. Man måtte man kle seg pent – ingen shorts eller sko med åpne tær og ble vist til bordet av servitører i dress og hvite hansker. Interiøret i restauranten var nesten som tatt ut av Titanic-filmen, med overdådige møbler, forgylte detaljer, tunge gardiner og bilder av gamle skip på veggene. I tillegg var det levende musikk med piano og fiolin.
Ved ankomst fikk vi servert et glass champagne med ferske jordbær. Så måtte man bestemme hvilken te man ville ha. De serverer mest teer fra Tea Forte – eksklusivt britisk te-merke, og alle er veldig gode. Teen ble selvfølgelig servert av servitører i hvite hansker! Til teen fikk vi et stort brett med mini sandwicher med agurk, roastbeef, egg, kylling, tomater og mozarella. Og til dessert – et stort kakefat med makronger (NAM!), små kakestykker og sjokoladetrøfler. Det hele var bare helt fantastisk! Ikke bare selve maten, men hele opplevelsen! Hvor ofte får man være med på noe sånt?! Vi bestemte med en gang at vi måtte komme tilbake og spise middag her!
Champagne High Tea
Nammm...
Thomas liker kakefatet!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar