Vi tok en taxi rett til Eagle Beach men ble satt av et stykke unna, nesten på grensa til Palm Beach. Hotell-resortene på Aruba deles inn i high rise resorts som hører til på Palm Beach og low rise resorts på Eagle Beach. Vi ville gjerne finne frem til stedet der vi var i fjor, og tok et kvarters spasertur langs stranda i retning av hovedstaden Oranjestad. Om ikke så lenge begynte vi å kjenne oss igjen, og fant frem til Vings vannsportsstasjon og klatrevegg. Pelikanene som vi ble forelsket i i fjor vinter var også på plass.
Det blåste ganske mye på Eagle Beach i år også. Sanden pisket leggene, men det gjorde ingenting for stranda var et paradis! =) Vi fant oss et par stoler og lå og solte oss i en times tid. Deretter dro vi tilbake til båten, spiste lunsj og gjorde oss klare for ekskursjonen ”The best of Aruba”. Vi ble lastet på en turbuss sammen med 50 pensjonister og turen begynte. Sjåføren, som også var guiden var kjempe flink til å fortelle om øya og spøkte hele tiden. Han stoppet hele bussen ved en cashew-busk og fortalte detaljert om hvordan cashew-nøtter vokste. De vokser faktisk på utsiden av en veldig søt frukt som ser ut som en liten rød paprika. Man finner den aldri i butikken eller på markedet, fordi holdbarheten er kun 2-3 dager.
Senere kjørte vi til Casibari Rock Formation som ligger midt på øya. Steinformasjonen består av store runde steiner som er kastet oppå hverandre. Man kan bruke små trapper for å komme seg til toppen av formasjonen. Her får man utsikt over hele øya og stifter kjennskap til hundrevis av små firfirsler. Siste stopp på turen var California Lighthouse som ligger på nordvest siden av Aruba. Det er et veldig høyt og gammelt fyrtårn som fortsatt er i bruk og viser vei for små fiskebåter i mørke nattetimer. Rett ved fyrtårnet møtte vi en stor iguana som lå midt i veien og spiste blader av en busk. Iguanaen måtte ha vært en modell i sitt tidligere liv og poserte veldig fint for Thomas!
Deretter gikk turen tilbake til Oranjestad hvor vi ruslet litt rundt i byen. Selve hovedstaden er nok så kjedelig med små turistbutikker, gullsmedforretninger og kasinoer…
På kvelden gikk vi på Ocean Liners for å spise middag. Det var veldig høy klasse på servicen og maten i kveld og. Vi fikk først en lakserull fylt med nydelig fiskemousse og urter, hummersuppe med fiskepaté på bunn og cognac-krem ved siden av, innbakte kamskjell, og det beste av alt – flambert hummerkjøtt i kremet saus. Hummeren ble tilberedt rett foran oss midt i restauranten av servitøren vår. Han brukte en liten flyttbar gasskomfyr.
Hummeren var helt fersk og servitøren tilsatte forskjellige ingredienser som hvitløk, sopp, parmesan og urter for å tilsette forskjellige smaker. Til slutt tilsatte han cognac og satte fyr på hele panna! Det var litt av et show! Når ilden sluknet, tilsatte han fløtesaus og la alt sammen på en asjett med tilbehør. Det smakte helt himmelsk! Hummeren er nok den mest populære retten her. Det var minst 10 andre hummere som ble tilberedt ute i restauranten i kveld.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar